Losse monsters

 
 

Bij verzending via de post is een minimum afname van € 25,00 exclusief verpak- en verzendkosten. als U de bestelling komt afhalen dan zijn er geen kosten. De betaling is dan contant.

 

Voor hen die een bestaande collectie willen uitbreiden, of zelf een collectie willen samenstellen, zijn er ook losse monsters verkrijgbaar.


De monsters worden gezaagd en geschaafd op professionele apparatuur.

De afmeting van de monsters is ca. 5 x 67 x 138 mm.


Nummering

Het nummer voor de houtsoort in onderstaande tabel correspondeert met de nummering van de houtsoorten in het Houtvademecum, 11e druk.


Houtsoorten zonder nummer worden niet (expliciet) in het Houtvademecum behandeld, of niet onder dezelfde naam. Het gaat in dat laatste geval veelal om houtsoorten die voorkomen in de collectie Nederland, en die in onderstaande lijst met hun Nederlandse naam vermeld staan.

Een voorbeeld hiervan is het houtmonster Amberhout (in de collectie 'Nederland') dat volledig identiek is aan Satijnnoten (in de collectie 'Wereld').


Van enkele houtsoorten zijn meerdere monsters beschikbaar, waarmee een indruk wordt gegeven van de variatie binnen een soort naar groeigebied of ondersoort.

Bijvoorbeeld: Amerikaans, Inlands of Frans Noten.


Prijs

De prijs per los monster staat achter de houtsoort in onderstaande tabel.


Bij verzending via de post is de minimum afname € 25,00 exclusief verpak- en verzend kosten. 


Voor het aanschaffen van losse monsters, al dan niet in een kist afwijkend van formaat, kan het best eerst contact met mij worden opgenomen.


Beschikbare houtsoorten

Houtsoorten met een * zijn FSC houtsoorten (zie ook Collectie FSC) 

losse monsters

Prijzen houtsoorten Maart 2024